Світ
15 липня 2017
В Італії батьки платитимуть 500 євро штрафу, якщо не вакцинуватимуть своїх дітей
Батьків і опікунів викликатимуть в місцеві відділи охорони здоров’я, де вони повинні будуть пояснювати, чому не робили щеплення своїм дітям.
news-image

500 євро — таким буде в Італії покарання для батьків, які «не виконують свої зобов’язання з вакцинації дітей». Так постановив Сенат, який розглянув урядову постанову з цього питання. Причому сума штрафу була зменшена, оскільки попередньо мала становити від 500 до 7500 євро.

Інформує «Є!», з посиланням на global-analityk.com.

Верхня палата парламенту одноголосно прийняла поправку щодо зменшення грошового штрафу, внесену опозиційним угрупованням Forza Italia до постанови уряду про введення зобов’язання подавати документ про вакцинацію при записі дітей у дитячі ясла, дитячий сад та початкову школу.

Також Сенат одноголосно прийняв поправку, яка передбачає, що батьків і опікунів викликатимуть в місцеві відділи охорони здоров’я, де вони повинні будуть пояснювати, чому не робили щеплення своїм дітям.

Під час парламентського засідання було відхилено положення, згідно з яким установи охорони здоров’я і освіти мусять повідомляти в суд у справах неповнолітніх про випадки, коли діти не були вакциновані.

У спискові, затвердженому урядом є 10 обов’язкових щеплень, в тому числі від кору, краснухи, правця, кашлюку, поліомієліту, епідемічного паротиту та віспи.

Як оголосив прем’єр-міністр Франції Едуар Філіп, від 2018 року батьки у цій країні будуть юридично зобов’язані робити щеплення своїм дітям.

Філіп заявив: «Є неприйнятним той факт, що трапляються випадки, коли діти вмирають від кору — і все це в країні, яка була піонером в області вакцинації». Слід зазначити, що від 2008 до 2016 року внаслідок кору у Франції померло 10 осіб, що є мізерною кількістю за такий період часу.

На даний час у Франції є обов’язковою вакцинація дітей проти поліомієліту, дифтерії та правця. Усі інші щеплення рекомендуються.

Філіп, говорячи про обов’язкову вакцинацію, згадав ім’я Луї Пастера, який створив першу вакцину проти сказу і сибірської виразки. Тоді він сказав, що з 2018 року обов’язковими у Франції будуть 11 щеплень.

Недавні дослідження показують, що більш ніж 30% французів не довіряють вакцинації, і тільки 52% переконані в тому, що користь від вакцинації переважує ризики, пов’язані з нею.

Тим часом у доповіді «Огляд щеплень в Європі: побічні ефекти, епідеміологія, закони і пропозиції» Європейського форуму спостереження за щепленнями заявляється: «Сьогодні, через 100 років масових щеплень, ми спостерігаємо, що число поствакцинальних патологій значно перевищує число хвороб, які повинні були бути знищені за допомогою щеплення».

 

Читайте також: Організатори концертів платитимуть штраф за гастролерів із Росії, - Кириленко