Події
15 липня 2017
У Росії перекрили дорогу протестувальники із трунами (фото, відео)
В результаті акції утворилася пробка на кілька кілометрів.
news-image

У Геленджику (Краснодарський край, РФ) мешканці 14-поверхового будинку, який влада відправила під знесення, перекрили трунами федеральну трасу М4 "Дон.

Інформує «Є!», з посиланням на Апостроф.

В результаті акції утворилася пробка на кілька кілометрів. Ще півгодини учасники акції частково блокували проїзд, вишикувавшись в лінію на "зебрі" і пропускаючи машини тільки по узбіччях.

Поліція РФ, яка прибула на місце події, оголосила, що до місця акції відправлені всі поліцейські екіпажі в місті за винятком одного.

Шість учасників акції було затримано. Цікаво, що у затриманні брали участь козаки з нагайками.

Відправлений під знесення будинок в Геленджику спочатку будувався без відповідного дозволу. Земля під ним перебувала у федеральній власності і призначалася "для розміщення лабораторного корпусу". У 2012 році мер Геленджика перевів цю ділянку в категорію призначених "для розміщення багатоповерхового житлового будинку", а в 2014 році за забудовником визнали права власності на квартири. У будинку на даний момент прописано 65 осіб.

У 2015 році президія Краснодарського крайового суду скасувала рішення про визнання права власності, а також винілас рішення про знесення. Верховний суд РФ скасував це рішення і повернув справу до першої інстанції, проте Геленджикский міський суд і Краснодарський крайовий суд знову прийняли рішення про знесення.

Читайте також: Організатори концертів платитимуть штраф за гастролерів із Росії, - Кириленко