У Швейцарії створили перше у світі штучне м'яке серце
Нове серце поки може працювати від 30 до 45 хвилин.
news-image

Учені зі Швейцарії продемонстрували перше повністю штучне м'яке серце, яке має механізм, схожий із роботою цього органа, повідомляє видання Techcrunch, передає «Є!».

Серце було створено за допомогою друку на 3D-принтері, що дало змогу розробникам створити складнішу внутрішню структуру, використовуючи водночас м'який і гнучкий матеріал.

Перекачування рідини й скорочення в штучному органі забезпечують повітряні насоси.

Основною проблемою штучного серця є металеві та пластикові деталі, які можуть важко приживатися до живої тканини, пише видання.

Штучний орган приблизно такого самого розміру, як людське серце, і важить 390 грамів, пише видання Ethzurich. У силіконового серця є правий і лівий шлуночки, які відокремлені від камери, що служить м'язовим органом. Коли камера надувається й здувається з допомогою стиснутого повітря, вона відкачує рідину зі шлуночків.

У штучного серця є основний недолік – матеріал може витримати тільки приблизно 3000 ударів, що становить у часі від 30 до 45 хвилин використання органа. Але вчені стверджують, що поки для них важливо, що сама концепція дієздатна, а тепер вони мають намір працювати над її удосконаленням.