Події
17 липня 2017
На Фастівщині небайдужі громадяни допомогли затримати крадіїв на місці злочину
У той час, коли злодії грузили майно до автівки, біля них проїжджав місцевий житель, який викликав поліцію та сусіда.
news-image

У с. Червона Мотовилівка, що на Фастівщині, троє зловмисників приїхали на «злочинний промисел» на автомобілі «Audi-80». З дачного будинку викрали електроінструменти та побутову техніку. Частину викраденого погрузили до автівки, інше майно, що не помістилось – заховали неподалік, передає «Є!» із посиланням на поліцію Київщини.

"Встановлено, що о 6-й ранку до одного з дачних будинків з метою крадіжки зловмисники проникли шляхом віджиму вікна. З будинку викрали все, що можна вивести, а потім продати: бензинову косарку, мікрохвильову піч, телевізор, глибинний водяний насос, велосипед та інше майно. Частину краденого заховали за бетонними плитами, щоб потім повернутись", - йдеться в повідомленні поліції.

У той час, коли злодії грузили майно до автівки, біля них проїжджав місцевий житель. Він поцікавився, що молоді люди тут роблять, оскільки особисто знає господаря, який тут мешкає.

Хлопці намагалися ввести в оману чоловіка, пояснюючи, що, нібито, вони забирають свої речі. Однак селянин не розгубився: спочатку набрав 102, потім покликав на допомогу сусіда, і їм вдалося затримати двох лиходіїв. На жаль, з місця скоєння злочину один з них втік.

Зловмисники затримані у порядку ст.208 КПК України. Ними виявилися 31-річний житель Васильківщини та 36-річний мешканець Фастівщини, який раніше вже мав проблеми із законом.

Поліцейські встановили особу втікача-поплічника і зараз проводяться оперативні заходи щодо його затримання. Автомобіль, на якому пересувалась група крадіїв, поміщений на штраф майданчик.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Читайте також: На трасі «Київ-Одеса» «Opel» зіткнувся із рейсовим автобусом, жінка-водій загинула