Світ
20 січня 2015
Російський "Антимайдан" створить тренувальні табори для своїх активістів
Антимайданівці збираються виходити на всі великі несанкціоновані акції і чисельно домінувати над учасниками
news-image

Російський "Антимайдан", який заявив про своє створення декілька днів тому і вже встиг вчинити бійку зі слухачами лекції Фонду по боротьбі з корупцією Олексія Навального, складатиметься приблизно з 10 тис. військових, козаків, спортсменів і байкерів, які мають намір спостерігати за мітингами опозиції.

Тренуватися антимайданівці будуть у спеціальних таборах, де будуть відпрацьовувати "форму поведінки на акціях".

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "РБК".

Керманич нового руху, який ставить головною метою не допустити Майдан в Росії, сенатор Дмитро Саблін розповів, якими методами організація буде діяти.

Так, борці з революціонерами мають намір тренуватися в спеціальних таборах і вчити студентів протидіяти "помаранчевим" технологіями.

До лав новоствореного руху вже долучилися близько тисячі чоловік, очільники розраховують довести їх чисельність мінімум до 10 тис. осіб, оскільки "заявки організаторам приходять у великих кількостях".

Антимайданівці збираються виходити на всі великі несанкціоновані акції і чисельно домінувати над учасниками.

"Якщо планується несанкціонований масовий захід, то вийдуть всі члени організації. Якщо акція локальна, то ми будемо дивитися по ситуації: десь вийдуть козаки, десь представники "Бойового братства". У будь-якому випадку нас завжди буде більше, ніж учасників", - припускає Саблін.

Поводити себе обіцяють мирно, однак в разі необхідності будуть силою наводити порядок.

"Ми будемо орієнтувати правоохоронні органи на тих провокаторів, які своїми словами чи діями будуть підштовхувати людей до заворушень. У деяких випадках, якщо ми побачимо, що хтось дістає фаєр або намагається палити покришку - ми будемо самі вихоплювати людей з натовпу і передавати їх силам правопорядку", - розповідає Саблін.

Робити цю роботу будуть бійці і досвідчені спортсмени, мінімум кандидати в майстри спорту.