Події
20 січня 2015
У Франції затримали групу росіян за підозрою у "великому бандитизмі"
Ймовірно, запланований росіянами вибух має відношення до конфліктів між "чеченськими групами"
news-image

У французькому Марселі 20 січня було затримано п'ятьох громадян Росії за підозрою в підготовці терористичного акту, однак згодом інформація була спростована. Прокурор французького міста Безьє Івон Кальве заявив про відсутність відомостей про підготовку теракту затриманими росіянами. За його словами, йдеться про "великий бандитизм", повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на телеканал "Дождь".

Схожу заяву зробив і глава кримінальної поліції Монпельє Жиль Сулье, відповідальний за хід розслідування цієї справи. За його словами, у нього також відсутні відомості про плановану атаку. Сулье зазначив, що затримані "не відомі антитерористичним службам".

У повідомленні російському Генконсульству було вказано ім'я одного із затриманих - Ісмаїлов Зелімхан Анзоровіч, який проживає в Безьє.

Тим часом, французький телеканал La Chaîne Info повідомив, що, імовірно, запланований росіянами вибух має відношення до конфліктів між "чеченськими групами".

Нові подробиці про хід розслідування повідомляє французька газета Midi Libre з посиланням на джерела, близькі до слідства. За словами співрозмовників видання, в ході обшуків і затримань вночі 19 січня недалеко від стадіону Сокльєр було виявлено вибухову речовину - 100 грамів перекису ацетону.

Також газета повідомляє, що за одним з підозрюваних деякий час спостерігали слідчі. Імовірно, він має відношення до вибуху в студентському гуртожитку в Монпельє, який стався 12 листопада 2008 року.

За даними Midi Libre, підозрюваний - це людина 24 років, який жив на вулиці Бергсон з матір'ю, братами і сестрами.