Події
18 липня 2017
Захарченко заявив про заснування нової держави «Малоросія»
Бойовик наголосив, що столицею Малоросії стає місто Донецьк, а місто Київ залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста.
news-image

Глава "ДНР" Олександр Захарченко заявив про заснування нової держави Малоросія, передає «Є!» із посиланням на Іnterfax.ru.

"Ми вважаємо, що держава Україна в тому вигляді, якою вона була, не підлягає відновленню. Ми, представники регіонів колишньої України, за винятком Криму, заявляємо про заснування нової держави, яка є наступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися Малоросія, бо сама назва Україна дискредитувала себе", - сказав журналістам ватажок бойовиків.

За його словами, столицею Малоросії стає місто Донецьк, а місто Київ залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста.

"Державним прапором Малоросії визнається прапор Богдана Хмельницького... Ми виходимо з того, що Донецька народна республіка, поряд з Луганською Народною Республікою, залишаються єдиними територіями України, не беручи до уваги Крим, на яких збереглася законна влада", - сказав він.

Захарченко також додав, що необхідно буде ввести в "країні" надзвичайний стан на три роки.

"З огляду на уникнення хаосу, пропонуємо ввести надзвичайний стан на три роки, за цей час заборонена діяльність будь-яких партій, в цей же термін починаються розслідування із залученням міжнародної громадськості за злочинами в Одесі, на Майдані, в Донбасі. Це рішення визріло вже давно, але всьому свій час, і ось саме сьогодні ми пропонуємо той варіант, який дозволить зупинити війну ", - сказав Захарченко.
"Ми пропонуємо новий план, план реінтеграції країни. Не так давно ми запустили державну програму по об'єднанню народів Донбасу, ми пропонуємо всім жителям України вихід з війни через перезаснування країни, це мирний вихід. Але тут є кілька умов - його повинні підтримати самі жителі України. Ми вже провели консультації з представниками влади та бізнесу регіонів, а також, якщо міжнародне спільнота підтримає ідею. Це перша і остання наша пропозиція ", - заявив бойовик.


Він вважає, що "влада в Києві не легітимна і не здатна зупинити війну". Захарченко зазначив, що ситуація на Донбасі зайшла в глухий кут, зав'язався "такий вузол, який розрубати вже не можна".

Читайте також: На території зони відчуження ЧАЕС бродив сталкер із Росії