Події
18 липня 2017
У «ДНР» стверджують, що створення Малоросії підтримали делегати з 19 областей України
У "республіці" оголосили про створення держави Малоросія.
news-image

Як повідомили сепаратистські ЗМІ, "представники "ДНР", "ЛНР" і 19 регіонів України оголосили сьогодні про створення держави Малоросія". Зазначається, що конституційний акт "нової держави" був зачитаний на зустрічі делегатів в Донецьку, передає «Є!»

«Ми, представники колишніх регіонів України (за винятком Криму) заявляємо про заснування нової держави, яка є правонаступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися Малоросія, бо сама назва «Україна» дискредитувала себе», - йдеться в конституційному акті.

Згідно з документом, столицею нової "держави" повинен стати Донецьк.
Стверджується, що разом з представниками Донбасу "створення нової держави підтримали представники Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Полтавської, Чернігівської, Кіровоградської областей, Києва і Київської області, Черкаської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської областей".

Відповідно до "конституційного акту" Малоросії, "столицею нової федеративної держави з широкою автономією регіонів повинен стати Донецьк, тоді як Київ збереже за собою статус історико-культурного центру". Прапором Малоросії так звані делегати хочуть зробити прапор Богдана Хмельницького.

Читайте також: Захарченко заявив про заснування нової держави «Малоросія»