Суспільство
18 липня 2017
Рак, зморшки та старіння шкіри: До чого може призвести засмага
Ультрафіолет руйнує ДНК і може перетворювати молекули в клітинах шкіри на канцерогени, тому надмірне захоплення засмагою може бути смертельним.
news-image

Тривале перебування на сонці – головна причина розвитку раку шкіри і воно може бути фатальним, вважають медики. "Сніданок з 1+1" дізнавався, що, окрім бронзового відтінку тіла, ми отримуємо під час засмаги, повідомляє «Є!».

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, понад 130 тисяч людей щороку хворіють на меланому та інші форми раку шкіри. Такі страшні наслідки невинної на перший погляд засмаги. Ультрафіолет руйнує ДНК і може перетворювати молекули в клітинах шкіри на канцерогени, тому надмірне захоплення засмагою може бути смертельним.

Результати останніх дослідження вражають, адже було встановлено, що тривале перебування на сонці не лише пришвидшує старіння шкіри, появу зморшок та пігментних плям. Сонячні промені також ще й причина багатьох захворювань, що не пов'язані зі шкірою. Адже ультрафіолет може опромінювати клітини крові та пошкоджувати імунну систему.

Особливо небезпечною є засмага у солярії, а також перебування на сонці від 11 до 15 години. Найменш агресивне сонце від 8 до 10 години ранку та після 5 години вечора.

Читайте також:На Житомирщині у батьків відібрали трьох дітей через недостачу їжі

Читайте також:Фахівці пояснили, чим загрожує носіння взуття з закритими пальцями