Політика
18 липня 2017
Рабінович зустрівся з українським політв'язнем Карпюком
У травні 2016 року Миколу Карпюка було засуджено до 22,5 років в'язниці.
news-image

У вівторок, 18 липня, народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович зустрівся з українським політичним в'язнем Миколою Карпюком, який зараз відбуває термін у російській в'язниці, передає «Є!»

Нагадаємо, Микола Карпюк - один із лідерів і засновників "Правого сектора". У березні 2014 року він був затриманий при в'їзді до Росії, де і до цього дня знаходиться, відбуваючи покарання за сфабрикованими звинуваченнями в злочинах проти федеральних військ (1994-1996 рр.), скоєних під час першої чеченської війни.

У травні 2016 року Миколу було засуджено до 22,5 років в'язниці. Російська правозахисна організація "Меморіал" визнала Миколу Карпюка політв'язнем.

"Ось і здійснилось! Я раніше боявся про це писати. Це місто Володимир - знаменитий Володимирський централ. Тільки що мені вдалося зустрітися з Миколою Карпюком, який ось уже три роки перебуває тут. Всі подробиці я розповім в Києві. Але я дуже задоволений тим, що ця мужня людина зберігає волю, твердість, і я думаю, що після нашої зустрічі він ще більше зміцниться духом. Спасибі всім, хто допомагав організувати цю зустріч!" - заявив Вадим Рабінович під час онлайн-трансляції з Володимира на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

 

"Україна! З далекого міста Володимира - Володимирського централу - передаю всім привіт від політв'язня Миколи Карпюка, який вже три роки перебуває тут. І, на жаль, у нас всіх не доходили руки до нього. Хочу вам сказати: він живий-здоровий і посміхається", - заявив депутат.

Нагадаємо, раніше Вадим Рабінович заявляв про те, що докладе максимум зусиль для звільнення Миколи Карпюка з російської в'язниці.