Світ
19 липня 2017
Україна та Грузія не можуть увійти у НАТО, поки на їх території знаходяться російські війська, – сенатор США
Україна задекларувала своєю метою вступ до НАТО.
news-image

Попри те, що Україна задекларувала своєю метою вступ до НАТО, однак є одна велика проблема, яка не дасть цьому статися у повній мірі – російські війська на Сході країни та окупованому Криму. Така ж сама проблема і у Грузії.

Про це на конференції в Центрі міжнародних та стратегічних досліджень заявив сенатор-республіканець Том Коттон – член Комітету зі збройних сил Сенату США, передає «Є!» посилаючтсь на "Голос Америки".

На даний момент Україна та Грузія не можуть стати на шлях входження в НАТО, поки на їх території знаходяться російські війська. Тому наша негайна першочергова мета повинна бути посилення тиску на Росію, щоб вона залишили ці землі. Щоб вона віддала Крим Україні та залишила Східну Україну та Північну Грузію. Держсекретар Тіллерсон під час двосторонньої зустрічі в Гамбурзі зробив чітку заяву, що санкції проти Росії, якими б помірними вони не були, залишатимуться в силі, допоки російські війська та підтримувані ними бойовики будуть на українській землі, – зазначив американський сенатор.

Коттон додав, що тиск на Росію має бути продовжений не лише через її агресію проти сусідніх держав, а через її спроби дестабілізувати західний світ.

Звичайно, Росія намагається дестабілізувати та розділити Захід. Це те, що вони робили десятиріччями…Вони це роблять послідовно. Вони це робили у 1983 році, коли допомогли профінансувати масові протести проти розміщення США ракет середньої і меншої дальності в Європі. Вони це роблять, коли втручаються у вибори в Західній Європі та в наші вибори тут. Вони це роблять, проводячи військові навчання. Саме це робить Росія, і ми повинні відповісти рішуче на ці провокації, – заявив Том Коттон.