Квартири в передмісті несуть для покупця додаткові витрати, - гендиректор «Укрбуд Девелопмент»
Олег Майборода розповів, з якими труднощами стикаються люди, котрі вирішили придбати квартиру на периферії.
news-image

Купівля житла в передмісті може привести до втрати значної міри комфорту, до якого звикли жителі столиці. Про це в інтерв'ю виданню 24tv.ua розповів генеральний директор компанії «Укрбуд Девелопмент» Олег Майборода, передає «Є!»

Відповідаючи на питання видання, Олег Майборода як забудовник розповів, з якими труднощами, як правило, стикаються люди, котрі вирішили придбати квартиру на периферії.

«Для сучасної людини переїзд в передмістя - це завжди компроміс. Так, житло там може коштувати трохи дешевше, ніж в столиці. Але натомість доведеться йти на поступки.

По-перше, відразу впадає в очі слабкий благоустрій території. Зелених зон там може бути більше, ніхто не сперечається. Але яка від них користь, якщо часто це пересічена місцевість без пішохідних доріжок, облаштованих місць для відпочинку, освітлення?

По-друге, за містом гірше розвинена комунальна інфраструктура, і від цього нікуди не подінешся. А значить, варто заздалегідь готуватися до можливих відключень води, світла або опалення через аварії. Ще складніше з соціальними об'єктами», - заявив Олег Майборода.


Крім того, керівник «Укрбуд Девелопмент» зазначив, що дитячі садки й школи в передмісті часто переповнені або не дають належного рівня освіти, тому дитину все одно доводиться відвозити до Києва. У випадку з університетами ця проблема стоїть ще гостріше, також в області погана ситуація з лікарнями та аптеками.

Втім, найбільша проблема для жителів периферії, за словами Олега Майбороди, полягає в тому, щоб знайти підходящу роботу з гідною зарплатою, через що мешканцям Київської області щодня доводиться їздити до столиці.

Коментуючи ціноутворення нерухомості в столиці й в передмісті, Олег Майборода пояснив, що, на перший погляд, квартири за Києвом дійсно можуть здатися дешевше. Однак при цьому забудовники часто недоговорюють потенційним покупцям про додаткові витрати, з якими жителі периферії приречені мати справу кожен день.

"Середня ціна квадратного метра в передмісті трохи нижче, ніж в столиці. І за ці гроші можна отримати житло досить пристойної якості. Але якщо ви плануєте регулярно виїжджати до Києва, то готуйтеся до серйозних витрат на дорогу. Відвезти дитину в садок, з'їздити на роботу і назад, сходити на концерт або зустрітися в кафе з друзями - це все щоденні транспортні витрати. З огляду на ціни на бензин, витрати це серйозні.

Можна, звичайно, користуватися і громадським транспортом, це дешевше. Але транспортне сполучення в передмісті зазвичай теж розвинене гірше, ніж в Києві. А ще - це дорогоцінний час. Не всі можуть дозволити собі щодня витрачати на дорогу з дому і назад дві-три години, які можна присвятити роботі або сім'ї.

В результаті передмістя може підійти хіба що літнім людям, які шукають тиші і спокою. Хоча навіть для них банальна необхідність сходити до лікаря або купити ліки в аптеці може стати серйозним випробуванням », - зазначив гендиректор "Укрбуд Девелопмент".

На закінчення Олег Майборода підсумував все вищесказане, пояснивши, чим обумовлена ​​різниця якості життя в Києві та Київській області:

«Розвиток міської інфраструктури в Києві та за його межами йде зовсім різними темпами. У столиці ремонту доріг приділяють більше уваги, кафе і кінотеатри зустрічаються на кожному кроці, а в школу не доводиться їхати кілька десятків кілометрів. Тому навряд чи передмістя, менш густонаселене, коли-небудь зможе зрівнятися з Києвом в комфортності проживання. Це питання затребуваності. Столиця задає темп, і передмістя завжди буде в ролі наздоганяючого».


Читайте також: Купівля нерухомості в столиці надійніше, ніж в передмісті, - ЗМІ