У світі вперше успішно трансплантували дитині руки
Після майже 11-годинної операції за участю чотирьох команд лікарів, Сіон Харві став першою дитиною в світі, якій трансплантували обидві руки.
news-image

Перша трансплантація двох рук дитині остаточно завершилася успіхом. Нові руки чудово прижилися на хлопчикові, і він може використовувати їх без будь-яких обмежень.

Про це пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Сіон Харві мав операцію з трансплантації рук в США в 2015 році і після важкого відновлення, він може грати в бейсбол і використовувати свої нові руки для будь-яких цілей.

Після майже 11-годинної операції за участю чотирьох команд лікарів, Сіон Харві став першою дитиною в світі, якій трансплантували обидві руки. Це була революція в трансплантаційній медицині.

Тепер – через два роки – хлопчик з Балтімора (США) насолоджується свободою, яку йому дали його нові руки. Лікарі й експерти підтверджують успіх операції, заявляючи, що хлопчик повністю відновився.

Сіону ампутували руки і ноги у дворічному віці через сепсис, протягом шести років він користувався різним медичним обладнанням, щоб одягнутись, помитися чи поїсти, але тепер його життя кардинально змінилося.

«Через 18 місяців після операції дитина перевищила свої попередні адаптивні здібності. Він може самостійно писати, їсти, одягатися, загалом робити все те, чого не міг робити до операції», – пише у звіті команда лікарів з дитячої лікарні Філадельфії.

Трансплантація органів є дуже ризикованою операцією, оскільки організм реципієнта може відкинути нову частину тіла, а задіяний режим наркотиків несе низку ризиків для здоров’я.

«Такі випадки демонструють, як нові розробки та інновації в науці можуть істотно вплинути на якість життя пацієнтів», – сказала Лорна Марсон, президент Британського товариства трансплантації.
«Трансплантація – це сектор, який постійно розвивається, і дуже приємно чути про позитивні результати новаторських трансплантацій», – додала вона.

Перша трансплантація руки пройшла в 1998 році, а подвійна заміна рук в 2000 році. Всього більш як 100 осіб у світі успішно перенесли подібні операції. 

Читайте також:У Швейцарії створили перше у світі штучне м'яке серце

Читайте також:Порошенко вимагає медреформи в Україні