Суспільство
21 січня 2015
Київське метро через брак коштів на ремонт списало 72 вагони
Кожен четвертий пасажир метрополітену - пільговик
news-image

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" внаслідок несправності та відсутність коштів на придбання запасних частин і комплектуючих вилучило з інвентарного парку 72 вагона.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

В 2015 році завершується термін експлуатації ще 62 вагонів. Потребують термінової заміни зношені рейки, шпали, стрілочні переводи, необхідне відновлення несучої здатності тунелів, хімічне закріплення грунтів. Крім цього, необхідно провести модернізацію 27 ескалаторів, які відпрацювали понад 50 років.

На ремонт основних засобів необхідно 374 млн грн, ще 732 млн грн - на оновлення виробничо-технічної бази.

"Востаннє тариф на проїзд у метро переглядався ще в 2008 році. За цей час в Україні електроенергія подорожчала на 72%, мінімальна заробітна плата зросла в два рази, індекс інфляції склав близько 190%. Протягом цього часу в столичному метрополітені відкрито шість нових станцій, а парк вагонів збільшився на 24% ", - сказав Демченко.

Він додав, що загальний обсяг перевезень в 2014 році склав 503,9 млн осіб, в тому числі 124,3 млн - пільговиків (кожен четвертий пасажир метрополітену). Підприємство отримує компенсацію тільки за кожного третього перевезеного пільговика.