Політика
19 липня 2017
Вадим Рабинович розповів подробиці про зустріч з українським політв'язнем Миколою Карпюком
Народний депутат додав, що «це перший, але важливий крок до звільнення всіх наших».
news-image

Народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович розповів подробиці своєї поїздки до Росії, де він зустрівся з українським політичним в'язнем Миколою Карпюком, який вже третій рік відбуває термін у російській в'язниці, відомій як « Володимирський централ". Подробиці візиту політик повідомив на сторінці в соціальній мережі Facebook, інформує «Є!».

«Трохи про вчорашню (18 липня. - Ред.)" Детективну "поїздку до" Володимирського централу "до Миколи Карпюка. Перший політ - Україна-Білорусія (прямого авіасполучення з Москвою у нас немає, правда, на поїзді чомусь можна). Потім переліт Білорусія-Москва. Уже в Москві, у Внуково, виявилося, що в'їзд в Росію народному депутату України Рабиновичу В.З. закритий до 2020 року », - розповів Вадим Рабинович.

Проте, за словами політика, йому вдалося потрапити в країну. 

«Коли я все ж потрапив в "непотрапляюу" Росію, на вертольоті ми полетіли до Володимира. Пізніше дісталися до 230-річного "Володимирського централу", де, по-моєму, за останні 230 років більш дивовижного персонажа, ніж Рабинович, не було », - розповів опозиційний політик.

Вадим Рабинович розповів і про саму зустріч з Миколою Карпюком. 

«На ній був присутній один представник в'язниці (він тихо сидів біля стіни і не втручався в розмову), а також велася відеофіксація (що мене дуже влаштовувало, т. к. копію відеофайлу, за домовленістю, повинні передати мені). Мені здається, побачити українського політв'язня Карпюка людям цікавіше, ніж почути щось від мене ", - зазначив лідер партії« За життя ».

Народний депутат додав, що «це перший, але важливий крок до звільнення всіх наших».
Він також прокоментував заяви користувачів соцмереж, що допускають висловлювання на кшталт «навіщо вам потрібен якийсь представник" Правого сектора "». 

«Відповідаю: хлопці, немає у нас "бандерівців" і "москалів", східних чи західних. Є один великий народ України, що складається з людей, які іноді думають по-різному, як у великій родині. Але процвітати ми почнемо лише тоді, коли почнемо з повагою ставитися до кожного в цій родині. Тому, повторюю, не забувати і не кидати своїх дітей є обов'язком держави і боргом його громадян. У зв'язку з цим свободу Миколі Карпюку і всім іншим українським політв'язням », - підкреслив лідер партії« За життя ».

Всі подробиці поїздки в РФ і зустрічі з українським політв'язням Миколою Карпюком Вадим Рабинович пообіцяв ексклюзивно розповісти в ефірі телеканалу NewsOne в середу, 19 липня, о 20:00.

Читайте також: Рабінович зустрівся з українським політв'язнем Карпюком
Читайте також: Сенцов відмовився від побачень із мамою та сім'єю