Події
20 липня 2017
100-кілограмовий іржавий турнік придавив 9-річного хлопчика на Київщині (відео)
В управлінні освіти запевняють, огляд конструкцій проводять щороку перед початком навчання.
news-image

100-кілограмова металева конструкція турніка, який 40 років не ремонтували, обвалилася на 9-річного Назара – інцидент стався на спортмайданчику однієї зі шкіл Вишневого, що на Київщині. Хлопчик вижив, а от винних у цій трагедії, яка може повторитися деінде у будь-який час – виявляється немає.

Інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

Тітка постраждалого Назара – Світлана – демонструє репортерам місце, де до інциденту стояв іржавий турнік. Минулого тижня близько 21:00 години Назар із братом та мамою гуляли на спортивному майданчику біля школи №2 у Вишневому. Хлопець заскочив на один із турніків, щоб зробити кілька підтягувань.

"Він тільки встиг зачепиться за нього і одразу з ним, з цим турніком, падає. Він його притискає і ця махіна йому на живіт падає", – згадує мати Оксана Нікітчук.

 Сам Назар, зі слів мами, нині почувається добре, його хочуть виписати. Тим часом місцева влада та управління освіти взялися перевіряти спортмайданчики у школах району. Більшість залізних конструкцій, які визнали аварійними на стадіоні, знесли напередодні. Щоправда, хто відповідатиме за травму школяра, поки що незрозуміло. В управлінні освіти запевняють, огляд конструкцій проводять щороку перед початком навчання. Далі ж відповідальність – на освітніх закладах.

Спортмайданчику понад 40 років і за цей час його жодного разу не лагодили. У школі наполягають – вчитель фізичної культури щодня проводив огляд спортивного обладнання перед уроками. Нині ж, коли канікули, доступ до стадіону вільний, тому пошкодити опори міг хто завгодно.

У районній адміністрації обурені, що їм про інцидент ніхто не повідомив. Містянам, які користуються майданчиками чи гуляють там із дітьми, чиновники радять самостійно стежити за власною безпекою.

Читайте також: У Львові у жінки конфіскували бійцівського собаку, який поранив дитину
Читайте також: В Римі метро протягнуло жінку через усю платформу
Читайте також: Квартири в передмісті несуть для покупця додаткові витрати, - гендиректор «Укрбуд Девелопмент»