Політика
19 липня 2017
Опубліковано відео зустрічі Рабиновича і політв'язня Карпюка в російській в'язниці (відео)
Вадим Рабинович розмовляє з українським політв'язнем Карпюком
news-image

Народний депутат, глава підкомітету парламенту з прав людини і лідер політичної партії «За життя» провідав українця в тюрмі «Володимирський централ».

Відео їх спілкування політик виклав на сторінці в соціальній мережі Facebook, передає «Є!».

«Микола, не очікував, що тебе побачу - два роки добиваюся. Я бачу, що є зрушення в розмові (про звільнення з в'язниці. - Ред.). Василь Грицак (глава СБУ. - Ред.) Заїхав, сказав «передай записку», але я вирішив не тягнути записочку, хіба мало, тут люди образяться або турбуватимуться. Там було написано: «Миколо, ми тебе пам'ятаємо, любимо, тримайся». Моя основна мета поїздки така: подивитися тобі в очі і сказати, що дуже великі шанси на те, що ми вирішимо проблему», - сказав Вадим Рабинович Карпюку.

У відповідь політв'язень, який знаходиться в російській в'язниці «Володимирський централ», закликав українців до миру.

«Передайте співвітчизникам, що ненависть, агресія, злість не в характері українців. Архетип нашого народу - любов, доброта, взаємоповага, повага до чужої думки. Українці завжди були толерантними до інакомислячих. Ось до цих витоків вони повинні повернутися. І на основі цієї любові вони повинні розпалити великий вогонь віри. Віри в себе, в свою землю, в світле майбутнє. Так можна будувати країну. А на ненависті і агресії нічого не побудуєш», - заявив Карпюк.

Лідер партії «За життя» запевнив Миколу Карпюка, що теж бореться за мир на Україні.

«Ми з тобою ще будемо будувати сильну і люблячу мир Україну. Я тобі даю благословення на те, щоб ти вийшов з цієї в'язниці. І з твоїми розумними словами ми ще багато чого побудуємо. Дуже важливо сьогодні не війна, а мир. Дуже важливо не ненависть, а любов», - запевнив український парламентарій.

Нагадаємо: Микола Карпюк був засуджений за нібито участь в чеченській війні на боці бойовиків. Правозахисники називають українця політв'язнем і не вірять в аргументи російських прокурорів.