Світ
20 липня 2017
У В’єтнамі на волю виходять тисячі ведмедів, з яких витягують жовч
На програму по звільненню ведмедів планується витратити $ 20 млн, щоб врятувати ведмедів і побудувати достатню кількість центрів перетримки для них.
news-image

В’єтнам пообіцяв звільнити більше тисячі ведмедів, які містяться на фермах для екстракції ведмежої жовчі. Зоозахисники сподіваються, що за п’ять років вдасться покінчити з цим незаконним бізнесом, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Тварини, полювання на яких, як і їх розведення, у В’єтнамі заборонені, можуть бути легально використані в комерційних компаніях. Цим користувалися компанії, які займаються постачанням ведмежою жовчі, що використовується в традиційній медицині. Офіційно ведмежі ферми заборонені у В’єтнамі з 1992 року, але цей закон не завжди дотримується.

За останні роки сотні ведмедів загинули через погане поводження. Для видобутку жовчі їх містять нерухомими в маленьких клітках і через катетер, приєднаний до жовчного міхура тварини, витягують жовч.

В’єтнамське управління лісами і НКО Animal Asia учора підписало угоду, в якій зобов’язується врятувати всіх ведмедів, які знаходяться на фермах, і протягом п’яти років повністю покласти край бізнесу на ведмежій жовчі.

Зараз у В’єтнамі збереглося близько 400 ферм, на яких містяться близько 1200 ведмедів. У 2005 році, за даними зоозахисних організацій, в неволі перебували понад 4000 ведмедів.

На програму по звільненню ведмедів планується витратити $ 20 млн, щоб врятувати ведмедів і побудувати достатню кількість центрів перетримки для них. 

Читайте також:Американський рятувальник на руках відніс у воду акулу, яка викинулась на пляж (відео)