Світ
20 липня 2017
В Естонії для школярів посилюють вимоги до уроків плавання, щоб уникнути нещасних випадків на воді
Зміни допоможуть оновити уроки плавання таким чином, щоб діти набули навичок, необхідних для того, щоб залишитися в живих при нещасних випадках на воді.
news-image

Уряд Естонії затвердив зміни в державній програмі навчання для основної школи: вимоги до уроків плавання посилять, щоб уникнути нещасних випадків на воді, передає «Є!» із посиланням на ERR.ee.

"Протягом останніх восьми років в Естонії в результаті нещасних випадків на воді загинуло стільки людей, що набралося б 17 класів основної школи, тому ми зобов'язані реагувати, - сказала міністр освіти і науки Майліс Репс. - Зміни допоможуть оновити уроки плавання таким чином, щоб діти набули навичок, необхідних для того, щоб залишитися в живих при нещасних випадках на воді, і навчилися плавати якомога раніше".

Мета, до якої прагнули на колишніх уроках плавання, - проплисти у вільному стилі 25 метрів - не забезпечувала дітям достатніх навичок для того, щоб залишитися в живих у разі нещасного випадку на воді. Результати опитувань, проведених серед вчителів плавання, показують, що вони незадоволені нинішніми результатами.

Мета оновлених уроків плавання - забезпечити учнів необхідними навичками. До кінця 3-го класу діти повинні бути здатні проплисти 200 метрів на грудях і на спині, пірнати і піднімати предмети з дна, триматися на воді 3 хвилини, вміти правильно стрибати у воду і вибиратися з неї при різних умовах.

Зміни в навчальній програмі наберуть чинності в 2018 році, але школи можуть внести зміни в свої уроки плавання вже з вересня. Для удосконалення уроків плавання місцевим органам самоврядування і школам будуть виділені додаткові кошти в розмірі 1,2 мільйона євро.

Читайте також: ЄС вирішив обмежити у продуктах рівень речовини, що може викликати рак