Суспільство
20 липня 2017
За півроку 90 українців стали жертвами ботулізму, 9 - померли
Вакцина від ботулізму в Україні тривалий час була відсутня, МОЗ почало закуповувати її через міжнародні організації тільки наприкінці червня.
news-image
Цього року в Україні було зафіксовано вже 90 випадків захворювання громадян на ботулізм, інформує «Є!» з посиланням на Еспресо.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров'я.

У відомстві розповіли, що вісім з дев'ятьох померлих українців захворіли на ботулізм внаслідок вживання в’яленої риби, четверо - промислового виробництва.

"Станом на 18.07.2017 року, за даними МОЗ, в Україні зафіксовано 81 випадок захворювання на ботулізм, захворіло 90 людей, 9 з яких померло", - наголосили в Міністерстві.

Таким чином лікарі закликають українців не їсти в’яленої, солоної та консервованої риби, а також м'ясних консерв, в першу чергу домашнього виробництва.

Також потрібно уникати споживання продуктів, умови зберігання та транспортування яких могли бути не дотримані належним чином, або про якість яких споживачу достеменно невідомо.Попередні пов'язані із ботулізмом смертельні випадки фіксувалися у Києві, Сумах, Горішніх Плавнях і Новоукраїнці Кіровоградської області.В столиці вже заборонили реалізацію в'яленої риби.

Вакцина від ботулізму в Україні тривалий час була відсутня, МОЗ почало закуповувати її через міжнародні організації тільки наприкінці червня.