Суспільство
20 липня 2017
Смачний і корисний літній напій: як приготувати смузі
Невелика щіпка кориці, додана в смузі, допоможе прискорити обмін речовин, знизити поганий холестерин і навіть запобігти появі деяких видів раку.
news-image

6 простих способів зробити домашні смузі не тільки смачними, а й корисними для здоров’я.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Жіночий Світ.

1. Використовуйте в якості основи натуральний йогурт 

Такий йогурт не містить цукру і шкідливих добавок, тому набагато корисніший для здоров’я, ніж звичайний. Його можна замінити кефіром, молоком або ряжанкою.

2. Надавай перевагу свіжовичавленим сокам

Якщо ви вирішили приготувати смузі на основі соку, не купуйте готові нектари. Солодкі сиропоподібні суміші, які продаються в пакетах, зведуть всю користь смузі нанівець.

3. Не додавайте цукор і штучні підсолоджувачі

Грамотні комбінації фруктів, овочів, йогуртів та/або соків зроблять додавання цукру непотрібним. Але якщо ви все-таки хочете підсолодити напій, додайте трохи рідкого меду –  це набагато краще джерело вуглеводів, ніж цукор.

4. Зробіть запаси на зиму

Купуйте сезонні фрукти і заморожуйте їх про запас, щоб внести різноманітність в свої зимові рецепти. Це дійсно відмінний варіант на майбутнє, так як влітку плоди піддаються заморожуванню на піку своєї поживної цінності. Але не варто заморожувати їх з цукром, щоб не перетворити смузі в бомбу з зайвих калорій.

5. Додайте здорові жири

Смузі містять багато вуглеводів, але зовсім мало жирів. Але їх не варто повністю виключати з раціону, навіть якщо ти на дієті.  Насправді, помірна кількість дієтичних жирів забезпечує тривале відчуття ситості, що працює на користь тих, хто намагається скинути зайву вагу. Тому спробуйте додати в смузі трохи авокадо або арахісового масла.

6. Використовуйте прянощі

Невелика щіпка кориці, додана в смузі, допоможе прискорити обмін речовин, знизити поганий холестерин і навіть запобігти появі деяких видів раку. А невеликий шматочок імбиру додасть жироспалюючої дії.

Читайте також:ЄС вирішив обмежити у продуктах рівень речовини, що може викликати рак