В Україні зміниться процедура реєстрації авто
У кожної машини буде свій VIN-код, де будуть вказані всі попередні власники і поточний статус автомобіля
news-image

2015 рік вже по праву можна назвати роком реформ, принаймні в ДАІ. Швидше за все, ви вже чули про реформу ДПС і ДАІ і про те, що всіх поточних співробітників звільнять, щоб точно викорінити корупцію, що в'їдалася. Нещодавно стало відомо про плани ввести ще одну реформу, стосовно системи реєстрації автомобіля та його переоформлення, передає Є l Єдність.інфо із посиланням на Сегодня.

Якщо раніше для внесення машини в базу даних вам необхідно було спілкуватися з представниками відповідних органів, що підвищувало рівень харабництва, то тепер це спілкування просто не знадобиться. Платіж можна буде здійснити декількома способами:

1. Через інтернет.
2. Через термінал.

Залишається під питанням: чи буде доступна стара система реєстрації або з нею вже пора прощатися?

Крім цього, у кожної машини буде свій VIN-код – щось на зразок паспорта, де вказані всі попередні власники, поточний статус машини, чи оплачений по ній кредит та інші дані. Для переоформлення автомобіля необхідно буде лише ввести цей код в терміналі, що займе пару хвилин.

Раніше перереєстрація займала тривалий термін. Крім цього, складний процес переоформлення привів до створення якихось організацій-посередників, які за доплату допомагають оформити автомобіль. На думку Анатолія Сіренка, генерал-майора ДАІ, діяльність таких організацій недопустима – процес реєстрації авто повинен бути максимально спрощений.