Політика
22 липня 2017
Президент України вже вісім разів порушив Конституцію, - Микола Катеринчук
Микола Катеринчук також заявив, що від Європейської партії обов’язково буде кандидат на президентських виборах у 2019 роц
news-image

Європейська партія обіцяє висунути кандидата на президентських виборах у 2019 році.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Про це в ефірі програми Vox populi. Голос народу на телеканалі ZIK заявив Микола Катеринчук, голова Європейської партії України.

Гість програми нагадав, що в коаліційній угоді тих, хто нині перебуває у парламенті, йшлося про те, що нарешті з’явиться закон про імпічмент і «у нас буде відповідальний Президент».

«Це питання заблокував сам Президент, відповідати ні за що він не хоче, тому що ми уже підрахували, фактично, вісім разів прямо порушив Конституцію, закон і ту присягу, яку він давав народу України, коли була процедура інавгурації. У нас закону про імпічмент немає… Ми його написали, він у нас є, ми готові дати його опозиції, але у парламенті ці закони зареєстровані – немає під це голосів», – зазначив гість програми.

Через те, каже він, очільник нашої держави є «безвідповідальним».

«У нас безвідповідальний Президент, фактично, цар, – і це після Майдану, після війни. Людина ще ніколи так легко не заробляла гроші, як у кабінеті Президента. Він переплутав офіси, політичні питання його фактично не цікавлять. Його цікавить тільки власне збагачення», – заявив Микола Катеринчук.

Усе це, наголошує гість програми, протирічить інституту президентства, який записаний у Конституції.

Гість програми закликав українців бути пильними, включатися у політичний процес і на виборах «не давати спуску» нікому, адже вибори – це оцінка діяльності влади та можливість привести до влади інших людей.

Микола Катеринчук також заявив, що від Європейської партії обов’язково буде кандидат на президентських виборах у 2019 році. 

Читайте також: Стало відомо чому знепритомнів голова Державної прикордонної служби під час зустрічі президентів України та Білорусі
Читайте також: Що світить активістці руху FEMEN, яка зняла одяг на зустрічі Порошенка із Лукашенком