Політика
21 січня 2015
Лавров пояснив, чого Путін хотів від Порошенка
Росія нагадала про Мінські домовленості
news-image

Росія пропонує Україні повернутися до лінії розмежування від 19 вересня і відвести від неї важке озброєння. Про це нібито йдеться в листі президента РФ Володимира Путіна президенту Петру Порошенку, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров у середу, пише Є l Єдність.інфо із посиланням на УП.

"Якщо все це, у будь-якому випадку, територія України, то звідси і наша пропозиція, яку зробив Путін на адресу Порошенка: давайте погодимося, що лінія саме та, яка зафіксована в додатку до Мінського меморандуму від 19 вересня. І незалежно від того, хто в яку сторону зараз відійшов, приберемо від цієї лінії важке озброєння", - сказав Лавров.

Він запевняє, що "ополченці досі кажуть, що вони не підписували ці координати, це не важливо, зараз вони вже готові взяти цю лінію як точку відліку для відводу важкого озброєння".

А незабаром стане байдуже, хто в який бік просунувся, оскільки треба буде налагоджувати і економічне життя, і взагалі політичний процес. Мають проходити, напевно, муніципальні вибори (на Донбасі - ред.), ми будемо це підтримувати", - заявив Лавров.

Про це він має намір говорити з главою МЗС України Павлом Клімкіним на зустрічі в середу в Берліні.

У той же час він пояснює той факт, що за час перемир'я бойовики захопили значні території тим, що нібито перемир'я настало не відразу, і "цей проміжок призвів до того, що певну ділянку ополченці додатково взяли під свій контроль".