Суспільство
24 липня 2017
В уряді розповіли, як продовжити субсидії на новий опалювальний сезон
Перепризначення субсидій на наступний опалювальний період здійснюється в автоматичному режимі без необхідності повторного звернення громадян.
news-image
Перепризначення субсидій на наступний опалювальний період здійснюється в автоматичному режимі без необхідності повторного звернення громадян, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Про це заявив директор департаменту соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Ті громадяни, які отримували субсидію на оплату житлово-комунальних послуг у минулому опалювальному сезоні, автоматично отримують перепризначення державної підтримки. Відповідно, їм не потрібно буде знову йти до органів соцзахисту для її оформлення", - зазначив він.

При цьому виключення становлять лише громадяни, які орендують житло, яким необхідно після закінчення терміну отримання минулої субсидії звернутися до органів соціального захисту населення.

Фахівець розповів також і про порядок дій для тих громадян, які мають значні суми простроченої понад два місяці заборгованості за спожиті комунальні послуги, та бажають і надалі отримувати підтримку держави у вигляді субсидій. Такі особи мають звернутися до компаній-надавачів цих послуг для реструктуризації боргу на взаємовигідних умовах. 

А тим, хто влітку отримав платіжки з відсутньою субсидією, фахівець порадив звернутися в органи соціального захисту для роз’яснення, та розповів про причини через які це могло трапитись.

Перед цим Кабмін ухвалив рішення про створення єдиного державного реєстру громадян, які отримують житлові субсидії. Реєстр почне свою роботу з 1 січня 2018 року.