Ryanair хоче купити італійську авіакомпанію Alitalia, яка літає в Україну
У компанії вже двічі були задіяні тимчасові адміністрації, а також вона почала процедуру банкрутства, яка призведе до того, що компанія повинна бути продана або розформована.
news-image

Ірландський лоукостер Ryanair хоче купити італійську авіакомпанію Alitalia, яка літає в Україну. Про це повідомляє Reuters з посиланням на головного фінансового директора Ryanair Ніла Сорахана, пише «Є!» з посиланням на Захід Нет.

Як відзначається, в компанії вже двічі були задіяні тимчасові адміністрації, а також вона почала процедуру банкрутства, яка призведе до того, що компанія повинна бути продана або розформована.

«Ми подали попередню заявку. Я не можу сказати більше, крім того, що ми вважаємо правильним брати участь у цьому процесі», — сказав Сорахан.

Головний виконавчий директор компанії Майкл О'Лірі в червні заявив, що Ryanair буде боротися за контрольний пакет акцій Alitalia, якщо буде прийнято рішення про інвестиції в неї.

Однак, як він вказав, він би дуже хотів співпрацювати з бізнесом, а не купувати його, і був більш зацікавленим у участі у процесі продаж, ніж покупки.

Як відомо, найбільша європейська лоукост-авіакомпанія Ryanair планувала запустити на початку вересня сім бюджетних авіамаршрутів зі Львова в ЄС. Ще чотири маршрути Ryanair мав запустити з Києва, однак через суперечки з керівництвом київського аеропорта «Бориспіль» лоукост 10 липня заявив про відмову від цих планів – і у Києві, і у Львові.

12 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що наполягає, щоб ірландська авіакомпанія Ryanair залишилася працювати у Львові.

У четвер, 13 липня, кілька сотень автомобілістів з’їхались до стадіону «Арена Львів», щоб взяти участь у флешмобі, мета якого домогтись, аби лоукост Ryanair залишився в Україні. На парковці біля стадіону автомобілі сформували назву ірландської компанії.