Світ
25 липня 2017
У Киргизстані 27% опитаних зізналися в тому, що серед їхніх знайомих є сім'ї з двома або більше неофіційними дружинами
Більша частина населення країни висловилась проти законодавчого дозволу багатоженства.
news-image

У Киргизстані трохи менше третини опитаного населення - 27,3 відсотка - зізналися в тому, що серед їхніх знайомих або родичів є сім'ї з двома або більше неофіційними дружинами. Такі дані містяться в соціологічному опитуванні, проведеному ГО «Коаліція за демократію і громадянське суспільство», передає «Є!» із посиланням на 24.kg.

Згідно з даними, наявність серед знайомих або родичів сімей з двома або більше неофіційними дружинами відзначали частіше респонденти, що проживають в сільській місцевості і рідше міські жителі (30% і 22,8 відсотка відповідно).

Велика частина населення, а саме 67,5 відсотка, проти законодавчого дозволу багатоженства в Киргизстані.

Уточнюється, що опитування було направлено на вивчення ставлення населення до ідеї легалізації багатоженства, висунутої релігійними діячами на круглому столі 10 червня 2017 року, а також до ступеня захищеності прав жінок і дівчаток.

Всього 21,7 відсотка підтримують ініціативу релігійних діячів. Чоловіків, які підтримують подібну ініціативу, виявилося більше, ніж жінок (33,8 проти 10,8 відсотка).

Згідно з даними дослідження, серед тих, хто сповідує будь-яку релігію, найбільше на підтримку ідеї релігійних діячів виступають мусульмани (22,8 відсотка). Найменше християни - 5,6 відсотка. Ініціатива легалізації багатоженства також знаходить підтримку серед громадян, які не сповідують будь-яку релігію - 11,1 відсотка.

Більшість респондентів з-поміж тих, хто підтримує узаконення багатоженства, не заперечують видати дочку або сестру, або самої (якщо респондент - жінка) офіційно стати другою або третьою дружиною - 56,9 відсотка. Проте третина респондентів з цього числа - 28,8 відсотка проти подібної пропозиції. Жінок-респондентів, не згодних з такою думкою, виявилося більше, ніж чоловіків (47,6 проти 22 відсотків).

Сільські жителі більше налаштовані негативно до такої пропозиції, ніж міські (28,8% проти 20,8%).
На думку кожного четвертого респондента (23,6 відсотка), сучасний киргизський чоловік здатний забезпечити більш ніж одну дружину. У цьому впевнені більше респонденти-чоловіки, ніж жінки (29,2 проти 18,5 відсотка).

Більшість жінок-респондентів (72,5%) схильні вважати, що сучасні чоловіки Киргизстану не здатні забезпечити більш ніж одну дружину.

Читайте також: 4-річний син морпіха розридався під час одруження його батька з новою дружиною (відео)