Україна
21 січня 2015
Україна – в центрі уваги форуму в Давосі
У рамках форуму відбудуться три спеціальні сесії, присвячені Україні
news-image

У перший день цьогорічного Економічного форуму в Давосі відбудеться окрема сесія під назвою "Майбутнє України", на якій з окремою промовою виступить президент України Петро Порошенко, пише  Є | Єдність.інфо.

Крім того, як повідомив напередодні на брифінгу заступник голови президентської адміністрації Дмитро Шимків, у рамках форуму відбудуться дві спеціальні сесії, присвячені проведенню реформ та наслідкам подій на Донбасі для економіки України, пише «Україна молода».

Прибувши до Швейцарії у переддень саміту, голова української держави виступив в Інституті Європи при Цюріхському університеті.

Саме у тому закладі у 1946 році виступив зі своєю відомою промовою про майбутню об'єднану Європу прем'єр-міністр Великої Британії сер Вінстон Черчилль, зазначила газета.

"Весь світ об'єднаний наразі і демонструє солідарність з Україною. А ті, хто підтримує агресора - ізольовані. Не важливо, скільки труднощів чекає попереду. Якщо Європа стає поруч з Україною у боротьбі за свободу, гідність, демократію та життя без страху, тоді майбутнє Європи буде безпечнішим та яскравішим", - цитує газета Петра Порошенка.

Нагадаємо, що після виголошення промови на сесії "Майбутнє України" Порошенко повернеться в Україну у зв’язку з наростанням ескалації конфлікту на сході.