Абромавічус запропонував підвищити зарплати чиновникам
Чиновники, які залишаться після скорочень, повинні отримувати значно більше, ніж 300 доларів
news-image

Українські чиновники отримують дуже низьку зарплату, впевнений міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, передає Є l Єдність.інфо із посиланням на Zn.ua.

"Це ненормально, такі от зарплати. Я б хотів, щоб уряд почав реформу щодо скорочення штату і одночасно з підняття заробітних плат (чиновників). Не можуть люди, які мають справу з великими фінансовими ресурсами, отримувати 300 доларів", - сказав міністр в інтерв'ю телепрограмі "Перша шпальта".

Також він повідомив, що виступає за підвищення зарплат.

"Якщо ми прагнемо в Європу, то давайте платити чиновникам після нашого очищення зарплати ближче до приватного сектору. Якщо у держслужбовців повинні бути зарплати нижче приватного сектора, то в держкомпаніях деякі політики хочуть зарплати опустити до рівня чиновників. Рівень зарплати в компаніях залежить від обсягу обороту активів компанії і т. д., і не повинен залежати від форми власності", - підкреслив Абромавічус.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір скоротити кількість департаментів з 24 до 15 і планує скорочення персоналу, яке може скласти більше 20%.