Суспільство
27 липня 2017
Антон Геращенко: Тепер у Саакашвілі є шанс спробувати реалізувати себе в Нідерландах чи у США
Геращенко: Я вважав і вважаю помилкою надання статусу громадянина України Саакашвілі.
news-image

Тепер у екс-голови Одеської області та колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі є шанс спробувати реалізувати себе в Нідерландах чи у США, заявив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, коментуючи указ президента України Петра Порошенка про втрату Саакашвілі українського громадянства.

Про це Геращенко написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

Михайла Саакашвілі справді позбавлено статусу громадянина України. Це зроблено у суворій відповідності до закону на підставі ст. 21 закону України "Про громадянство". Нещодавно Генеральна прокуратура Грузії передала українській стороні факти, які не були їй відомі під час ухвалення рішення про надання Саакашвілі громадянства України та які Саакашвілі навмисно приховав, – повідомив Геращенко.

За його словами, рішення про скасування статусу громадянина ухвалюють у разі, якщо особа, яка бажає набути громадянства України, надала завідомо неправдиві відомості чи фальшиві документи, або приховала важливий факт своєї біографії.

Я вважав і вважаю помилкою надання статусу громадянина України Саакашвілі. Попри величезні надії, які на нього покладали тисячі українців, він не виправдав сподівань. У жодного губернатора, у жодної області не було кишенькового прокурора області і свого начальника поліції. Однак, замість щоденної роботи на благо Одеси й одеситів, замість того, щоб зробити Одеську область локомотивом реформ, Михайло витрачав час лише на самопіар, – переконаний нардеп.

На думку Геращенка, Саакашвілі використав Україну як запасний аеродром в надії повернутися до Грузії.

Тепер у Михайла Саакашвілі є шанс спробувати реалізувати себе в Нідерландах чи у США. Але боюся, там не так багато легковірних громадян, готових вірити в чергового месію, який обіцяє всім усе вже зараз і безкоштовно, – підсумував нардеп.