Суспільство
27 липня 2017
Він не має права висловлювати волю «ЛНР»: у «ЛНР» образилися на Клінчаєва, який виступав на російському каналі
У "республіці" кажуть, що Клінчаєв не має права виступати від їх імені.
news-image

Екс-депутату Луганської обласної ради Арсену Клінчаєву, який втік з "ЛНР" у 2014 році, ніхто не давав повноважень висловлювати волю народу "республіки". Про це заявив голова т.зв. Народної Ради "ЛНР" Володимир Дегтяренко, передає «Є!»

Зазначається, що колишній депутат Луганської обласної ради Арсен Клінчаєв 24 липня брав участь у телепередачі "Час покаже" на російському Першому каналі. При цьому він представився головою громадського руху "Молода гвардія" "ЛНР", а на лацкані піджака можна було розглянути значок, що нагадує нагрудний знак депутата т.зв. Народної Ради "ЛНР".

"Він (Клінчаєв) представився як голова громадського руху "Молода гвардія", але в "Луганській Народній Республіці" немає такого громадського руху. У нас є два громадських руха - це "Мир Луганщині" та " Луганський економічний союз", - сказав Дегтяренко.

 

"Так, у нас є громадська організація "Молода гвардія" - це молодь до 18 років, це патріотична молодь, яка несе вахту на Посту №1, яка займається глибокими речами, попри те, що їм до 18 років, і вони шанують пам'ять наших предків", - пояснив він.

 

"Яке відношення до них має Арсен Клінчаєв? Де він був влітку 2014 року, де він був восени 2014 року?... Він зараз сидить в Москві, виступає в студії, ми всі чудово знаємо, що Москва - одне з найдорожчих міст у світі, яким коштом він там живе, зрозуміло, 20 років грабували Луганську область, тепер є за що жити", - зазначив Дегтяренко.

 

"Я вважаю, що він не гідний носити на собі знак. Ні я, ніхто інший йому цей значок депутата Народної Ради "ЛНР" не давали, тому, я вважаю, що він не має права носити на грудях прапор "Луганської Народної Республіки", - підкреслив Дегтяренко .


Нагадаємо, Арсен Клінчаєв 11 березня 2014 року був затриманий і доставлений в СІЗО. За даними спецслужби, Клінчаєв спланував захопити в Луганській області Управління СБУ, МВС та Державного казначейства. Згодом він був звільнений і після подій 2014 року в Луганську спочатку втік до Києва.
Повідомлялося, що йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту, який був потім змінений на домашній арешт з носінням електронного браслета. Потім справа пішла по судах. Тим часом у Клінчаєва закінчився домашній арешт і його не продовжили.
З літа 2016 року він перебуває в Росії, де періодично виступає на пропагандистських телеканалах і бере участь в заходах екс-прем'єра Миколи Азарова.

Читайте також: У Киргизстані - 42 кандидата в президенти