Світ
28 липня 2017
Дочка колишнього президента Узбекистану Гульнара Карімова засуджена до п'яти років обмеження волі
Гульнару Карімову визнали винною у розкраданнях і здирництві грошових коштів.
news-image

Дочка колишнього президента Узбекистану Гульнара Карімова винна в розкраданнях і здирництві грошових коштів і засуджена до п'яти років обмеження волі. Про це повідомила в п'ятницю Генеральна прокуратура республіки, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Як інформує відомство, в жовтні 2013 року у відношенні Гульнари Карімової було порушено кримінальну справу за фактами ухилення від сплати податків, участі в злочинній групі, "заволодіння шляхом вимагання коштами, акціями, частками і майновими об'єктами", приховування оподатковуваної бази, знищення та приховування документів.

"За даними епізодами Карімовій Г. пред'явлено звинувачення по ряду статей Кримінального кодексу Республіки Узбекистан", - підкреслюється в заяві.

 

"Вина Карімової Г. у вчиненні даних злочинів підтверджується показаннями членів організованої злочинної групи Содікова Н., Мадумарова Р., Сабирова Ш. та інших, свідків, потерпілих, матеріалами перевірок діяльності підконтрольних організованій групі 45 господарюючих суб'єктів і 16 офшорних компаній, вилученими письмовими та речовими доказами, висновками експертиз та іншими доказами, зібраними по справі ", - відзначили в Генпрокуратурі Узбекистану.

 

"Вироком Ташкентського обласного суду у кримінальних справах від 21 серпня 2015 року Карімова Г. визнана винною в скоєнні інкримінованих злочинів, і їй призначено покарання у вигляді п'яти років обмеження волі", - вказується в повідомленні Генеральної прокуратури.


Крім того, підкреслили у відомстві, "триває розслідування кримінальної справи стосовно Карімової Г., виділеної в окреме провадження". В рамках справи  їй інкримінуються факти заволодіння чужим майном на суму $ 595 млн, необґрунтованого стягування в абонентів операторів стільникового зв'язку додаткових комісій при оплаті послуг на $ 96,5 млн, приховування іноземної валюти на суму $ 1,943 млрд доларів і € 29,1 млн шляхом отримання "відкатів "на рахунки офшорних компаній, незаконний продаж радіочастот та земельних ділянок на суму $ 520 млн, висновок злочинних доходів за кордон під виглядом виплати дивідендів і продажу часток в розмірі $ 439,6 млн, незаконне вивезення готівки в розмірі $ 98 млн.

"За даними фактами Карімової Г. пред'явлено звинувачення за статтями 168, 178, 182, 189, 228 і 243 Кримінального кодексу Республіки Узбекистан і стосовно неї обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - повідомила Генпрокуратура.
Читайте також: У Казахстані заведено справу на поліцейського за те, що він побив педофіла, який поглумився над 5-річною дитиною