Політика
29 липня 2017
Законопроект про нові санкції проти Росії надійшов на підпис Трампу – ЗМІ
Документ надійшов до Білого дому о 13.53 за місцевим часом.
news-image

Законопроект США про посилення санкцій проти Росії надійшов на підпис американському президентові Дональду Трампу, який має або схвалити його, або накласти на нього вето, повідомило агентство AFP із посиланням на джерело, передає «Є!».

Зазначають, що документ надійшов до Білого дому о 13.53 за місцевим часом.

25 липня Палата представників Конгресу США підтримала законопроект про нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР. 27 липня його схвалив Сенат.

Директор з комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі 27 липня заявив, що Трамп може запропонувати ще жорсткіші заходи проти Росії.  

Нові санкції США передбачають скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків, що наразі під санкціями, до 14 днів, а для компаній нафтогазового сектору – до 30 днів.

У документі також зазначено, що президент США може застосувати санкції до осіб, які мають намір вкласти в будівництво російських експортних трубопроводів понад млн на рік або млн одноразово.

Законопроект зобов'язує президента США заздалегідь погоджувати з Конгресом будь-які пом'якшення або скасування санкцій. Глава Білого дому не зможе зняти обмежувальних заходів особистим указом, як це було раніше.