Події
30 липня 2017
Бойовики «ЛНР» відпустили українську блогерку, яку катували більше двох тижнів
13 липня жінку було затримано бойовиками.
news-image

Терористи випустили на волю українку Людмилу Сурженко, яка перебувала у полоні 16 днів. У жінки важкий психологічний стан.

Про це повідомив заступник губернатора Луганської області Юрій Клименко на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

13 липня жінку було затримано бойовиками під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська. 29 липня терористи випустили її на волю.

13 липня у м. Луганську під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська на блокпосту бойовиків "ЛНР" представниками т.зв. "МДБ "ЛНР" була затримана українська блогерка, луганчанка Сурженко Людмила (псевдонім у соцмережах "Людмила Ясная"). Приводом для затримання стало невиконання Сурженко команд бойовиків, – йдеться у повідомленні.

Клименко додав, що з дитинства жінка має вади слуху і користується слуховим апаратом, на якому на той час сіли акумулятори.

МДБ "ЛНР" здійснювало тиск на нашу громадянку, у тому числі фізичний (плоскогубцями пошкоджено палець на руці) з метою оприлюднення у подальшому відео із її "зізнаннями" у роботі на українські спецслужби, – підкреслив заступник губернатора.

Людмила Сурженко самостійно перетнула КПВВ Станиця Луганська у важкому психологічному стані. Медики надали жінці допомогу.