Події
31 липня 2017
У СБУ розповіли, як терористи взяли в полон українського суддю
Суддю Апеляційного суду Луганської області Віталія Руденка повернули з полону проросійських бойовиків ЛНР, де він перебував 9 місяців.
news-image
Стали відомі деталі щодо затримання бойовиками "ЛНР" судді Апеляційного суду Луганщини Віталія Руденка, якого звільнили з полону вчора.
 
Про це заявив радник очільника Служби безпеки України Юрій Тандіт в ефірі каналу "112 Україна", пише «Є!».

Він розповів, що Руденка було затримано восени минулого року, при чому окупанти повелися доволі підступно: вони гарантували з боку Луганська безпеку, адже адвокат тоді їхав на похорон свого батька. 

"Як тільки він виїхав за лінію зіткнення, його одразу ж затримали. Він багато місяців незаконно утримувався там. З самого початку українська делегація в Мінську боролася за його звільнення", - наголосив Тандітю.

Суддю Апеляційного суду Луганської області Віталія Руденка повернули з полону проросійських бойовиків "ЛНР", де він перебував 9 місяців.

Нагадаємо, 29 липня бойовики "ЛНР" відпустили луганчанку Людмилу Сурженко, яку затримали 13 липня у Луганську під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська, на блокпосту бойовиків "ЛНР". Терористи катували жінку, пошкодивши їй плоскогубцями палець руки.

Пізніше стало відомо, що терористи катували жінку кілька днів, вимагаючи визнати себе шпигункою та диверсанткою.

Читайте також:Доба в АТО: 26 обстрілів, 4 українських військових поранені