Світ
22 січня 2015
Росія починає будувати залізницю в обхід України
Альтернативний шлях в силу рельєфних та інших обставин буде значно довшим
news-image

Росія оголосила про плани будівництва залізниці в обхід території України. Про це повідомив глава "Російських залізниць" Володимир Якунін, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Прайм".

У листопаді минулого року Якунін заявляв, що буде ліквідована "неспокійна" ділянка шляху в 26 кілометрів, яка знаходиться на території України.

"Приступаємо і до будівництва обходу території України", - заявив Якунін.

Він уточнив, що альтернативний шлях "в силу рельєфних та інших обставин буде значно довшим". За його словами, в РЖД планують використовувати двоповерхові вагони, що може привести до зниження вартості проїзду в купе на 30%.

Як повідомляв міністр транспорту РФ Максим Соколов, будівництво залізничного обходу, який дозволить поїздам слідувати на південь Росії, не перетинаючи територію України, буде завершено до 2018 року. Раніше Соколов повідомляв, що з бюджету РФ в 2015 році на проект планується направити 7 млрд рублів, в 2016 році - 18,5 млрд рублів, і в 2017 році - 31,1 млрд рублів.

Йдеться про будівництво залізничної лінії Прохорівка - Журавка - Чертково - Батайськ. Поки що поїздам, що  йдуть по території РФ на південь країни, доводиться перетинати територію України в районі Воронезької та Ростовської областей.

Нагадаємо, що Росія також неодноразово заявляла про будівництво моста в Крим через Керченську переправу.