Суспільство
1 серпня 2017
Як це було: український пілот, який наосліп посадив літак у Стамбулі поділився подробицями інциденту
Зі слів пілота, зараз йому пише чимало пасажирів того рейсу і дякують за порятунок.
news-image

Українець Олександр Акопов поділився пережитими емоціями під час посадки літака з 127-ма пасажирами у Туреччині та розповів про подяки від людей, які перебували з ним на борту.

Про це він розповів у інтерв'ю одному з українських видань, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Зазначимо, літак, яким керував українець Олександр Акопов, серйозно постраждав від граду під час вильоту з міжнародного аеропорту в Стамбулі. Українець в екстремальних умовах посадив цей літак і фактично врятував життя 127 пасажирів.

"Я, звичайно, переживав. Вам, як людям, далеким від авіації, напевно, складно зрозуміти, як це виглядає. Спробуйте уявити себе на місці водія за кермом автомобіля, коли ось-ось може статися аварія, ДТП. Ви їдете і розумієте, що щось йде не так. Але імпровізації тут бути ніякої не повинно. Є інструкції, є монітори, які спрацьовують, але на якомусь етапі потрібно приймати своє рішення", – каже Акопов.

Пілот зазначив, що коли град серйозно понівечив лобове скло літака, вагатись не було коли. До того в Олександра був ще один інцидент, коли він виконував рейс з Відня до Львова. Тоді сталася пожежа двигуна на Як-42. Але ситуація все ж не була такою напруженою, як цього разу.

Я розумів, що літак треба садити, і чим швидше, тим краще. Я чув крики – була паніка на борту. Але старша борт-провідниця добре себе проявила в цій ситуації, змогла заспокоїти (пасажирів, – "24"). Ситуація була аварійна, і я зробив все, що від мене залежало. Я довго вчився на пілота, тому пустив в хід свій професіоналізм, – зазначив він.

Зі слів пілота, зараз йому пише чимало пасажирів того рейсу і дякують за порятунок.

Читайте також: В Нідерландах в аеропорту затримали двох українців із купою фальшивих купюр та крадених кредиток