Світ
1 серпня 2017
Узбекистан вирішив здавати в оренду стародавні мечеті Самарканда
Об'єкти надаються в оренду строком на 5 років за умови, що інвестор своїм коштом проводить реконструкцію об'єкта.
news-image

Державний комітет Узбекистану по сприянню приватизованим підприємствам і розвитку конкуренції безкоштовно надасть приватним інвесторам невживані об'єкти матеріальної культурної спадщини для підприємницької діяльності. Про цеї повідомили в прес-службі самаркандської філії відомства, передає «Є!» із посиланням на Оздолік.

Зокрема, в користування можна буде отримати наступні об'єкти: Мечеть Янгі Хайробод, комплекс Шайх-ул-Іслом, комплекс Йоміні, мечеть «Кўк Масжід», мечеть «Ургуті» і мечеть «Махмуді Хоразми».

У представництві Держкомконкуренції уточнили, що об'єкти надаються в оренду строком на 5 років за умови, що інвестор своїм коштом проводить реконструкцію об'єкта.

«Підприємець представляє свій план реконструкції даних об'єктів. Регіональний комітет з культурної спадщини повинен розглянути і схвалити. Після чого укладається договір з Держкомконкуренцією максимум на 5 років. Орендна плата стягується шляхом витрат на реконструкцію. Після реконструкції підприємець має право користуватися об'єктом у комерційних цілях. Продавати вхідні квитки, сувенірні вироби тощо», - пояснив фахівець Держкомконкуренції Бекзод Пайшанов.


Він додав, що іноді комітет з культурної спадщини пропонує свій проект реконструкції, за яким потенційний орендар і повинен відновити об'єкт.

Повідомляється, що такий захід реалізується згідно з постановою Кабінету Міністрів №450, «Про заходи щодо прискореного розвитку туристичного потенціалу міста Самарканда і Самаркандської області на 2017-2019 роки».

Читайте також: НАБУ та САП затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні
Читайте також: У «Борисполі» назвали найпунктуальніші авіакомпанії