Хакери зламали HBO і вкрали сценарій четвертої серії «Гри престолів»
Телеканал HBO поки що офіційно визнав лише факт кібератаки. Однак, хакери запевняють, що вкрали набагато більше, ніж кілька серій та сценарій.
news-image

Телеканал HBO поки що офіційно визнав лише факт кібератаки. Однак, хакери запевняють, що вкрали набагато більше, ніж кілька серій та сценарій. За їх словами, всього вони викрали у HBO півтора терабайта даних. Поки що не зрозуміло, чи заява хакерів є правдивою, тому що вкрадена серія не з’явилася в мережі.

Голова та виконавчий директор HBO Річард Плеплер (Richard Plepler) направив електронний лист усім працівникам компанії, попередивши їх про кібератаку. Він також запевнив, що технічна команда та служба безпеки працюють над владнанням ситуації.

В 2015 році в HBO також вкрали серії з «Гри престолів» - незадовго до прем'єри п'ятого сезону зловмисники виклали перші чотири епізоди в мережу.

Раніше цього року в мережі раніше запланованої прем’єри опинилася фінальна серія з четвертого сезону іншого популярного серіалу - «Шерлок». Серія з'явилася у високій якості в інтернеті приблизно за добу до офіційної прем'єри. Дубляж епізоду виконав російський «Первый канал» - відео виклали у відкритий доступ через сервіс Google Drive.

Яким чином епізод потрапив в мережу, залишається невідомим. Імовірно, що джерелом витоку міг стати онлайн-сервіс Першого каналу, на якому серії з'являються відразу після виходу в ефір.

Читайте також:Зірка «Гри престолів» зізналася, що знімалася у серіалі, будучи в депресії