Війна
22 січня 2015
Бойовики вбили 9 осіб в Донецьку, - блогер
За словами Дениса Казанцева, бойовики "ДНР" самі фактично спалились, поспішаючи визнати, що впала мінометна міна
news-image

Блогер Денис Казанський родом з Донецька. В своїй статті "Бойовики вбили 9 осіб в Донецьку" він доводить, що трагедія з розстріляним тролейбусом в Донецьку - справа рук проросійських бойовиків.

Нагадаємо, що трагедія трапилась на зупинці по вулиці Купріна в мікрорайоні Боссе.

"Зізнаюся, спочатку у мене майже не виникло сумнівів, що причиною трагедії є "Градина" з української сторони, що залетіла в місто. Жахнувся подвійно, тому страшно і сам злочин і те, що до нього, нехай і ненавмисно, може бути причетна українська сторона. Але бойовики "ДНР" самі фактично спалились, поспішаючи визнати, що впала мінометна міна. Зараз російські ЗМІ вже щосили істерять про диверсійні групи ВСУ, які їздять по Донецьку на автобусах (!) і вантажівках (!). Це в переповненому бойовиками місті, який просто кишить російськими найманцями та місцевими "ополченцями" і співчуваючими їм громадянам!", - пише блогер.

Він відзначає, що максимальна дальність стрільби з міномета - 7 - 8 км. На озброєнні у ЗСУ є 120-мм 2С12 "САНИ" - 7100 м. 82-мм "Піднос" 2Б14 - 4000 м. 82 мм 2БМ9 "Волошка" 4300 м. При цьому до позицій українських військ в районі Боссе, де сталася трагедія - мінімум 15 кілометрів. Тобто, зазначає Казанцев, "долетіти з фронту ніяк не могло".

"При цьому нас всіх будуть годувати байками про те, що в давно захопленому, захищеному вздовж і впоперек місті, де всюди військові бази, блокпости і бойовики, по вулицях запросто може роз'їжджати мікроавтобус з українськими військовими та мінометом. І російські телеглядачі, звичайно ж, повірять у цю маячню", - резюмує Казанцев

Він припускає, що цією трагедією бойовики намагатимуться відвести увагу від обстрілу автобусу під Волновахою, де їхня вина є незаперечною.