«Нафтогаз» заявив про зрив кредитної угоди з китайським держбанком
Нафтогаз" планував використати кредитні кошти для закупівлі 15 бурових установок та обладнання для них.
news-image

Подальша робота НАК "Нафтогаз" у межах кредитного договору з Державним банком розвитку (ДБР) Китаю стає неможливою через позицію Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Заяву про це розміщено сьогодні на сайті "Нафтогазу", передає «Є!».

"Нафтогаз" досі не отримав офіційної відповіді від Міненерговугілля, яке розглядає подання з лютого 2017 року. Однак сьогодні, 1 серпня, спливає граничний термін, установлений ДБР КНР для подання повного пакету документів щодо залучення фінансування для реалізації проекту модернізації бурового обладнання для нарощування видобутку газу в Україні, – ідеться в заяві.

Українська компанія поінформувала китайський банк про ситуацію.

За інформацією "Нафтогазу", після експертизи договору на суму приблизно 5 млн міністерство "ухвалило рішення про надання негативного висновку".

Раніше банк був готовий розглянути цей проект за умови погодження його залученими міністерствами. У червні цього року проект отримав позитивний експертний висновок щодо оцінки економічної ефективності від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, – повідомили в компанії.

У заяві наголошують, що "Нафтогаз" планував використати кредитні кошти для закупівлі 15 бурових установок та обладнання для них, а також п'ятьох установок для капітального ремонту свердловин.

Українська компанія не виключає, що зможе знайти джерело фінансування проекту без використання державних гарантій.