Проти білоруських компаній, що постачають продукцію ОРДЛО, будуть введені санкції
В разі підтвердження даних про співробітництво білоруських компаній з бойовиками, ці підприємства більше не зможуть постачати продукцію в Україну.
news-image

Стосовно білоруських компаній, що постачають продукцію бойовикам на тимчасово непідконтрольні українській владі райони Донецької і Луганської областей, будуть введені санкції, повідомив посол України в Білорусі Ігор Кизим, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Ми попереджаємо білоруську сторону офіційно: якщо білоруські компанії безпосередньо постачають продукцію бойовикам, то проти них будуть введені санкції. Причому, не лише з боку України: ми намагатимемося зробити все, щоб ці санкції були введені Євросоюзом теж", - сказав посол в інтерв'ю виданню "Білоруські новини", опублікованому в середу.

Кизим зазначив, що в разі підтвердження даних про співробітництво білоруських компаній, зокрема білоруського кондитерського підприємства "Комунарка", з бойовиками, такі підприємства більш не зможуть постачати свою продукцію на територію України.

"Нещодавно телеканал "Белсат" опублікував розслідування з приводу поставок. Там, наприклад, "Комунарка" сказала, що безпосередньо працює з Донецьком... У разі підтвердження цих даних "Комунарка" точно потрапить у чорний список і не зможе постачати продукцію на територію України", - уточнив посол.

Водночас український дипломат додав, що наявність білоруських товарів на полицях магазинів на тимчасово окупованих територіях України не завжди означає факт прямих поставок.

"Іноді білоруські товари потрапляють туди через посередників, які купують білоруські товари у російських фірм", - пояснив він.
Читайте також: На Львівщині 18-річний юнак разом із однокласниками врятували потопаючого