Події
2 серпня 2017
В Україні з розмахом відзначали день ВДВ (фото, відео)
Десантники зі всієї України пригадують, як зустрічали своє свято минулого року – на передовій.
news-image

Україна відзначає день високомобільних десантних військ. З перших днів антитерористичної операції ці бойові частини були чи не єдиними, які укомплектовані контрактниками та мали боєздатність, тож десантники беруть участь в АТО від самих початків, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

На Дніпропетровщині свято відзначали під залпи важкої артилерії, показове захоплення бойовиків та десантування на ворожу територію з повітря. Так святкували день блакитних беретів у селищі Гвардійському, де дислокується 25-та повітряно-десантна бригада. Десантники зі всієї України пригадують, як зустрічали своє свято минулого року – на передовій. 

"Найбільше згадуємо також 2 серпня, день десантника, коли нас "привітали". І ми також, як кажуть, "привітали" залпами артилерії на бік противники", - пригадує заступник командира гаубічно-артилерійського дивізіону 80-ї десантно-штурмової бригади Роман Сегейда.

 

На плацу відбувся парад техніки, яка на фронті не знає відпочинку. 

"Ці три роки дали нам забагато чого – досвіду, розуміння, відповідальності", - заявив командувач ВДВ ЗСУ України Михайло Забродський.

У Чернігові над дахами будинків пролетів Ан-2, який спустив із неба величезний синьо-жовтий прапор. Після цього на центральну площу Чернігова десантуються парашутисти – такого досі ніхто не робив, хоча мріяли давно.

"Це подарунок містянам на день ВДВ", - пояснили учасники стрибків.

вої уміння показали десантники у Житомирі – там демонстрували прийоми рукопашного бою, звільнення заручників та стрибки через вогонь. Попри неймовірну спеку, бійці центру ВДВ влаштували містянам справжнє шоу. Не обійшлося і без традиційних номерів – розбити шифер чи пляшку головою. На військовій техніці міг посідити кожен охочий, особливо це сподобалося дітлахам.

"Ми дуже раді, що наша військова бригада захищає Україну", - каже син десантника Артем Джосан.

У Львові на плацу військової частини 80-ї окремої десантно-штурмової бригади зібралися сотні людей, бо там відбувся день відкритих дверей. Рідні загиблих у війні на сході країни не стримують сліз, коли до пам'ятного знака з іменами полеглих героїв покладають квіти. Десантників нагородили за мужність та військову звитягу. "Не було такого моменту, щоб війська відмовилися йти в бій, щоб війська не виконали свого завдання, навіть ціною людських втрат", - наголосив командир взводу вогневої підтримки 2 роти 1 батальйону 80-ї бригади Михайло Зуб. 

Читайте також: Соцмережі вразило відео десантування українських бійців (відео)
Читайте також: В Україні сьогодні без опадів, місцями до +36° (карта)
Читайте також: Президент Туркменистану показав силовикам, як потрібно влучно стріляти й метати кинджали у ворога (відео)