Суспільство
4 серпня 2017
Пес і кіт «здали» судовим приставам свого господаря-боржника
Тварини натякали правоохоронцям на місця, де ховався господар.
news-image

Судовим приставам в Баганському районі Новосибірської області (Росія) розшукати аліментника допомогли його власні пес та кіт, передає «Є!» із посиланням на прес-службу УФССП Росії по Новосибірській області.
Громадянин С. 1980 року народження заборгував своїй неповнолітній дитині близько 400 тис. рублів аліментів. Проживаючи в приватному будинку зі співмешканкою, він офіційно не був працевлаштований, а його банківські рахунки були порожні. Невеликі проплати, що здійснювалися час від часу, не покривали й десятої частки заборгованості.
У січні 2017 року було винесено постанову про примусовий привід неплатника для складання адміністративного протоколу за ч.1 ст.5.35.1 КоАП РФ (Несплата коштів на утримання дітей або непрацездатних батьків). Тоді чоловік спробував проявити винахідливість і перечекати в лазні візит посадових осіб, поки його співмешканка демонструвала відсутність боржника будинку.
Того разу громадянина С. видав пес по кличці Боцман, який виявляв активність біля дверей у баню, чим привернув увагу судових приставів. Суд, розглянувши адміністративний протокол, призначив покарання у вигляді 80 годин громадських робіт.
Однак праця на свіжому повітрі не подіяла на аліментника. Надалі він оплатив ще близько 23 тис. рублів, після чого перестав працювати.
Таким чином, поведінка громадянина С. стала підпадати під ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст.157 КК РФ (Несплата коштів на утримання дітей або непрацездатних батьків). Щоб ознайомити боржника з обвинувальним актом, судовим приставам знову довелося виїжджати для примусового приводу чоловіка до суду.
Цього разу громадянин С., явно поліпшив навички маскування, знову вирішив уникнути зустрічі з судовими приставами. Все повторилося, і співмешканка неплатника знову почала водити посадових осіб по кімнатах, демонструючи відсутність господаря будинку.
На горищі увагу судових приставів привернула велика скриня, на яку уважно дивилася домашня кішка. Саме в ній, серед солінь і старих речей виявився громадянин С.
Чоловіка доставили до суду, де ознайомили з обвинувальним актом. Тепер на нього чекає судовий розгляд, і якщо він буде визнаний винним, то може бути покараний обов'язковими роботами на строк до одного року, арештом на строк до трьох місяців, або позбавленням волі на строк до одного року.

Читайте також: Молодики, представившись працівниками поліції, провели «обшук» та пограбували чоловіка