Світ
4 серпня 2017
В іспанській Каталонії налічується майже 32 тисячі мільйонерів
У число найбільш багатих людей автономії увійшли власник мережі магазинів Mango та президент компанії Coca-Cola Iberian Partners.
news-image

Згідно з останніми офіційними даними, опублікованими урядом Каталонії в звіті про сплату податків на майно, в автономії налічується майже 32 тисячі мільйонерів, що на 3 тисячі більше в порівнянні з 2012 роком. Йдеться про громадян, чий статок перевищує € 1 мільйон без урахування вартості їх основного житла та за вирахуванням боргів, якщо такі мали місце, передає «Є!»

Найбільший приріст числа мільйонерів був зафіксований серед жителів Каталонії, розмір багатства яких становить € 15-30 мільйонів - з 250 до 281, тоді як володарів стану понад € 30 мільйонів стало менше - 118 замість 123.

У число найбільш багатих людей автономії увійшли власник мережі магазинів Mango Ісак Андік, що посідає п'яте місце в списку іспанських мультимільйонерів (€ 4,5 мільярда), і президент компанії Coca-Cola Iberian Partners Соль Даурелья, шоста в тому ж самому списку (€ 3,7 мільярда).

Сумарна вартість заявленого майна склала € 180,9 мільярда, з яких 62,2% припало на частку майна, яке не підлягає оподаткуванню.

Загалом кількість доларових мільйонерів в Іспанії за роки кризи збільшилася на 50%.
Серед 35 країн, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), Іспанія посідає друге місце за швидкістю збільшення розриву між багатими і бідними, поступаючись в цій «гонці» лише Кіпру.

Читайте також: На Рівненщині депутата впіймали на хабарі