Події
4 серпня 2017
На Одещині мати у пекельну спеку залишила у зав'язаному пакеті новонароджене немовля: стан хлопчика критичний (відео)
Хлопчик у зав'язаному пакеті провів 12 годин.
news-image

На Одещині рятують немовля, яке кинула помирати мати. 35-річна жінка, яка вже має трьох дітей, народила четвертого у власному недобудованому будинку, поклала в пакет, зав'язала його і пішла геть, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Знайшов хлопчика чоловік породіллі, який і не підозрював про вагітність дружини. Він прийшов погодувати пса, який охороняє ділянку, і почув якісь звуки – увійшов усередину і після недовгих розшуків витяг з-під старого дивана моторошний пакунок. 

"Він у шоці був, у нього руки трусилися, він не міг навіть швидку викликати. Води просив попити – я йому дала води пити", - розповіла сусідка Наталія.

 

Хлопчик у зав'язаному пакеті провів 12 годин. Медики дивуються, як він узагалі вижив і кажуть, що врятувати малюка може хіба що диво. Хоч немовля і народилося здоровим, його дихальна система дуже постраждала через тривалу гіпоксію. 

"Вчора температура досягала, мабуть, 40 в тіні – ще й без кисню. Стан дитини стабільно важкий, прогноз досить-таки несприятливий", - каже заступник головного лікаря Роздільнянської ЦРЛ Тетяна Муравська.

Сусіди твердять, що родина благополучна, виховує трьох дітей - 16, 10 й 6 років. Батьки не п'ють, обоє працюють. 

"Гарний чоловік, роботящий, працює на залізниці, будинок добудовують. Ніколи не бачили, щоби він напідпитку був. Діти приїздять, допомагають, але жінку ми майже не бачили, вона рідко сюди приїздила", - розповідають сусіди.

Жінка зараз у лікарні. Поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом залишення дитини у небезпеці, однак після допиту і психіатричної експертизи породіллі справу можуть перекваліфікувати на навмисне вбивство. 

"Буде проведений її допит, ми будемо розуміти, яке вона має моральне-суб'єктивне відношення до даного діяння. Є певні причини вважати, що дитина була свідомо залишена в такому стані, щоб вона не могла вижити", - розповів начальник Роздільнянського відділу поліції Олег Кашперук.

Якщо справу перекваліфікують, жінці загрожуватиме до 5 років ув'язнення, адже те, що злочин скоїла мати дитини одразу після пологів, вважається пом'якшувальною обставиною. Про причини моторошного вчинку жінки наразі можна лише здогадуватися. Відомо лише, що свою вагітність вона приховала і від родичів, і від лікарів. 

Читайте також: На Чернігівщині з невідомих причин померла 4-річна дівчинка
Читайте також: У Києві на вулиці знайдено малюка, поліцейські розшукують його рідних (фото)
Читайте також: У Нью-Йорку до Дня Незалежності України влаштують пікнік де збиратимуть кошти на допомогу дітям загиблих воїнів АТО