Суспільство
5 серпня 2017
Бойовики розглядають програму «Репатріація біженців на Донбас» як додаткове джерело людського ресурсу – розвідка
Краснодарська організація збирається допомагати біженцям із Донбасу повертатися назад.
news-image

Командування бойовиків розглядає програму "Репатріація біженців на Донбас", на реалізацію якої в Росії виділили президентський грант, як додаткове джерело людського ресурсу, повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у Facebook.

Командування російських окупаційних військ розглядає програму керівництва РФ "Репатріація біженців на Донбас" як додаткове джерело постачання людського ресурсу для поповнення особовим складом з'єднань та частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ. Із цією метою формуються списки вакансій спеціальностей, суміжних із військовими, для подальшої передачі до краснодарської громадської організації "Центр розвитку регіону". Поряд із цим представниками ФСБ РФ активізовано роботу на території Росії щодо виявлення серед потенційних репатріантів осіб, які свого часу отримали фахову підготовку за "дефіцитними" військово-обліковими спеціальностями, – зазначили в розвідці

У ГУР додали, що керівництво бойовиків "продовжує пошуки шляхів власного збагачення". За інформацією розвідки, ватажок терористів "ЛНР" Ігор Плотницький і близьке коло його прибічників "здійснюють розкрадання фінансових надходжень із РФ під виглядом "інвестування" в розвиток мереж продовольчих магазинів та автомобільних заправних станцій".

Власники таких об'єктів, за домовленістю, змушені повертати 100% "інвестованих" коштів під загрозою припинення їхньої приватної підприємницької діяльності, – повідомили в ГУР.