Суспільство
5 серпня 2017
Як терористи вбивають Донецьк: журналіст опублікував гнітючі фото
Єдине, що ще збереглося в нормальному вигляді – це газон.
news-image

Банда терориста Захарченка поступово знищує Донецьк і місто вже зовсім не є схожим на те, яким воно було до війни у 2012-13 роках

Про це пише відомий журналіст Денис Казанський, з яким жителі міста поділилися свіжими світлинами, передає «Є!».

У минулому парк біля "Донбас Арени" був одним з найпрекрасніших місць в Донецьку, а тепер люди уникають його. На найкрутішому стадіоні України, який вже є непотрібним нікому, більше не грають зірки європейського футболу, а територія навколо – запущена та неохайна. Рослини розрослися. Багато декоративних чагарників загинуло. Всюди ростуть бур'яни, як в якомусь селі. Трава на доріжках пробивається крізь тротуарну плитку. Це вірна ознака того, що ними тепер майже ніхто не ходить. У розпал дня в кадр фотографа не потрапила жодна людина, – підкреслює він.

За його словами, єдине, що ще збереглося в нормальному вигляді – це газон.

"Трава не висохла під палючим донецьким сонцем і виглядає цілком соковитою. Правда, її не стрижуть", – додає журналіст.

Крім того, Казанський розповів, на що зараз перетворився колись популярний серед донеччан торговий центр "Білий лебідь".

Головна вулиця міста. Скільки я себе пам'ятаю – тут вирувало життя, працювали дорогі бутики, місце було дуже жвавим. Тепер все вмерло. Навколо порожнеча. На стоянці жодного автомобіля, – зауважив представник ЗМІ.

Також журналіст опублікував фото "жвавої" головної вулиці Артема, яка зараз відзначається своєю чистотою та акуратністю через те, що смітити нікому.

Звичайно, поки що Донецьк не справляє апокаліптичного враження. Кинутих багатоповерхівок з вибитими вікнами та трупів на вулицях ви там не побачите. І все ж, нинішнє місто – бліда тінь старого, українського Донецька. Столиця Донбасу деградує та поступово перетворюється на умовний Тирасполь – нудне, бідне провінційне місто без виразних перспектив. У такого міста немає майбутнього. І в рамках "ДНР" його не буде. Ті, хто придумав "республіку" та заварив всю цю кашу з референдумом – явно за щось дуже не любили Донецьк, – резюмує Казанський.