Спорт
7 серпня 2017
«Нижче опускатися нікуди. Це дно»: Вернидуб прокоментував матч Зоря - Олімпік
Тренер вважає, що не може "зліпити" команду.
news-image

Як відомо, вчора, 6 серпня, матчами "Ворскла" – "Динамо" і "Зоря" – "Олімпік" завершився 4-й тур української Прем'єр-ліги. Луганська "Зоря" вже в четвертому поєдинку УПЛ поспіль не може здобути перемогу. Матч "Зоря" – "Олімпік" завершився програшем луганців із рахунком 0:2, передає «Є!»

UA. Футбол опублікував післяматчеву прес-конференцію головного тренера "Зорі" Юрія Вернидуба:

- Програли гідному супернику. Вітаю "Олімпік". Вони зіграли три гри за тиждень, плюс непростий переліт до Греції. Так, вони програли там, але отримали емоції і енергію, які необхідні. У Запоріжжяі їхали автобусом. Заслужено перемогли, нічого не можу сказати. Забили два м'ячі і перемогли.

Ми ж, поки ви самі бачите ... Потрібно думати, аналізувати. Давайте я ніч подумаю і будемо робити якісь рухи. Нижче опускатися нікуди. Це вже дно. Вони теж повинні це розуміти. Потрібен поштовх. Може я десь не є подразником або мотиватором. Будемо думати.

- Сьогодні був відсутній у заявці Рафаель Форстер...

- Це внутрішньокомандні справи. Не хочу їх коментувати. Поки він у нас. Але перш ніж приймати якісь рішення, потрібно поступати по-людськи. Я звик, що у нас команда, а команда завжди разом. Коли я бачу, що "хто в ліс, хто по дрова", то це вже не команда. Перш за все, це мій мінус. Я не можу зліпити поки команду. Хлопці тут ні при чому. Я винен в усьому. Я людина смілива. Ми переживали більш гірші моменти. Потрібно падаючи, підніматися і йти вперед.

 - Що ж, все-таки, не виходить у команди?

- Не бачу поки палаючих очей. Не бачу тієї гри, яку хочемо. Немає претензій у мене до них на тренуваннях. Але, напевно, на даний момент це те, що вони можуть. Чогось вимагати надприродного зараз складно. Не буду нікого звинувачувати. Хочу, щоб вони розуміли, що є команда. Яка особисто мені не байдужа. Я тут працюю восьмий рік. "Зоря" мені дала все. І ім'я в тренерській роботі, і все інше. В інших командах я стільки не працював і не домагався таких результатів. Напевно, прийшов час зробити переоцінку чогось і проаналізувати. Бувають і такі моменти. Я розумів прекрасно, що таке може бути. Після бронзи розуміли, що буде складно. Багато втратили провідних футболістів. Провели селекцію. Не можу сказати, що вона провальна, але потрібен час. Зараз хлопці набагато молодше тих, які були.

- Як думаєте, що вам сьогодні може приснитися?

- Я думаю, що сьогодні спати я не буду. Дочекаюся, коли почне розвиднятися, візьму свою собаку і піду з нею гуляти в сосновий бір. Може бути, якісь думки прийдуть в голову. Сьогодні мені буде не до сну. Не знаю, як футболістам. Я їм бажаю доброї ночі. Мені складно сказати, що буде сон. Дочекаємося завтра.
Читайте також: Кріштіану Роналду: «Людей дратує моє сяйво»