Суспільство
7 серпня 2017
Саакашвілі розповів, із паспортом якої країни він виїхав із США та в'їхав до Польщі
Пан Саакашвілі також продемонстрував свій паспорт для виїзду за кордон.
news-image

Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що безперешкодно в'їхав до Польщі за українським паспортом, передає «Є!»

"Я вважаю, цей паспорт, яким я дуже пишаюся, - не іграшка. ... Я вирішив, що не тільки я так думаю. Я поїхав в аеропорт в Америці, сів у літак. Вони подивилися на мій паспорт, не було ніяких запитань, хоча (глава МВС України Арсен - ред.) Аваков і викликав до себе чинного посла США попередити, щоб мене не випускали з цим паспортом, тому що він недійсний. Потім я приїхав до Польщі, мені посміхнулися і сказали: "Ласкаво просимо", - сказав Міхеїл Саакашвілі на зустрічі з представниками варшавського Євромайдану, відповідне відео він виклав на своїй сторінці в Facebook.

Пан Саакашвілі також продемонстрував свій паспорт для виїзду за кордон.

Як повідомлялося, 26 липня стало відомо, що президент України Петро Порошенко видав указ, згідно з яким позбавив громадянства України М.Саакашвілі.

В Адміністрації президента України пояснили, що таке рішення було прийнято за поданням Державної міграційної служби. Комісія з питань громадянства при президентові України підтримала клопотання про припинення громадянства Саакашвілі і рекомендувала главі держави прийняти відповідне рішення.

При цьому на сайті Державної міграційної служби було розміщено повідомлення, в якому зазначено, що матеріали стосовно Саакашвілі були надані Генпрокуратурою.